‘Samsung gaat vingerafdrukscanner uitfaseren’

Samsung Galaxy S7
Is de irisscanner dan zoveel beter?

Samsung staat zeker niet stil qua technologische ontwikkelingen. Met de Galaxy Note 7 presenteerde het toestel een ietwat explosief toestel met één heel opvallende nieuwe feature: de irisscanner. Hoewel deze nieuwe functie nog in zijn kinderen schoenen staat bij smartphones, heeft het Koreaanse bedrijf alle vertrouwen erin dat we binnenkort niet meer anders willen.

Volgens een recente tweet van beruchte lekker @mmdj_china is Samsung namelijk van plan om de vingerafdrukscanner op termijn uit haar smartphones te halen, omdat de techniek ‘verouderd’ zou zijn. Apart, aangezien we in de meest recente foto’s van de Galaxy S8 nog gewoon een vingerafdrukscanner zien zitten.

Hoewel de irisscanner het blijkbaar helemaal moet worden volgens Samsung, is het nog maar de vraag in hoeverre deze scanner op zichzelf werkt bij haar nieuwste vlaggenschip. Zo zou de Galaxy S8 mogelijk moeten beschikken over een gezichtsherkenningsfunctie, aangezien de irisscanner ’traag’ is.

Wat we wel zo goed als zeker weten zijn de kleuren waarin je het toestel van Samsung in kunt bestellen. Zowel de reguliere versie van 799 euro als de Plus-versie van 899 euro komen beschikbaar in de kleuren: zwart, zilver en violet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *