Samsung Galaxy Note 4 kampt met kieren #GapGate

Samsung Galaxy Note 4 kampt met kieren #GapGate
Al wekenlang is de plusvariant van de iPhone 6 mikpunt van hoon en spot op het internet. Apple-fans hebben nu echter eindelijk iets om mee terug te slaan, want de tegenhanger van Samsung, de Galaxy Note 4, kampt namelijk met tochtige randen en kieren.

In Zuid-Korea zijn de eerste exemplaren van de €799 kostende Galaxy Note 4 uitgeleverd, en dat leidde bij diverse kopers meteen tot verontwaardiging over de afwerking. Bij diverse toestellen zou namelijk een spleet tussen het scherm en de behuizing zitten. Soms aan de bovenkant, soms aan de zijkant. De spleet zou groot genoeg zijn om een visitekaartje in te kunnen steken.

Samsung spreekt echter niet van een fabricagefout, maar zegt dat het noodzakelijk is om “het wiebelen of trillen van onderdelen te voorkomen”, zo meldt Trusted Reviews. Het zou geen invloed hebben op de werking van het toestel, al kunenn we ons voorstellen dat er na verloop van tijd behorlijk wat vuil en vocht opstapelt in de openingen tussen het scherm en de metalen rand.

Onder de hashtag #GapGate zijn echter nog maar weinig foutieve exemplaren te zien. Tot dusver lijkt het mee te vallen, dus het is de vraag of #GapGate hetzelfde momentum krijgt als de #BendGate van Apple.

De Galaxy Note 4 is vanaf 17 oktober verkrijgbaar in Nederland. Hier lees je meer over het toestel.

GapGate

[lg_folder folder=”Samsung/Galaxy_Note_4/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

8 reacties

      • @hehehehe: Typische opmerking voor iemand met een minder ontwikkeld verstand. Ik ben zelfs geen Apple-fan, laat staan een Fanboy maar ik zie Samsung (en Apple) wel voor wat ze zijn.

        Geeft niet jongen. Ga jij je telefoontje maar poetsen.

        • @fijnkonijn: Is gewoon een typische reactie op iemand die spreuken bezigt die gebaseerd zijn op ideeën die voornamelijk door Apple en aanhang de wereld in zijn geholpen. Dat is op een gegeven moment gewoon vermoeiend irritant, al zal ik me altijd netjes verwoorden.

          Heeft verder niks te maken met verstand, maar het lijkt me sowieso een troll dus hij had gewoon niet moeten happen.

  1. Net als bij de IPhone 6+ zullen dit gewoon een paar duizend toestellen zijn. Slechte batch onderdelen. Medewerkers met een kater op maandag. You name it.

    • @Laue: Iedere iPhone 6+ kan gebogen worden, dan kan Apple hoog of laag springen, als je dat apparaat in je broekzak (skinny jeans of niet) steekt zal er op een gegeven moment toch druk op komen die de behuizing laat vervormen. Design heeft daar gewoon het laatste woord, functie volgt vorm (zie de uitstekende lens) en dat heeft zo zijn gevolgen voor de robuustheid bij een smartphone, die tegenwoordig niet te vergelijken zijn met de robuustheid van een nokia van een dikke 10 jaar geleden. Enige wat je er tegen kan doen is het ding in een tas, jaszak of iets anders doen wat geen broekzak is.

      Apple fans zullen natuurlijk tot in den treure ontkennen wat iedereen ziet, en iedereen die het niks interesseert wordt er tot vermoeidheid aan toe mee geconfronteerd. Zoals ikzelf, het kan me werkelijk aan de kont roesten wat Apple doet en laat, maar het is zo gehyped dat je er niet omheen kan…

      Geldt niet alleen voor Apple trouwens. Heb mij HTC One X altijd in mijn broekzak, waarvan de behuizing uit polycarbonaat vervaardigd is. Nu heb ik op het werk tegen een stalen rand geleund, waardoor de pinnetjes van de GPS module ietwat verbogen zijn. Nu heb ik het erger gemaakt dan het was, en ben er nog niet aan toe gekomen om hem te repareren. Maar je zal er niet maanden lang naar moeten luisteren tot je van razernij al je haren uit trekt, als iets van HTC bekend wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *