Samsung Gear S: forse smartwatch met gebogen scherm

Samsung Gear S
Vrijwel gelijktijdig met de G Watch R van LG heeft Samsung ook een nieuwe smartwatch aangekondigd. Eentje met een gebogen scherm, waarmee ze definitief de aanval op de nog onaangekondigde iWatch openen.

De Samsung Gear S heeft een 2 inch Super AMOLED-scherm, dat over 480 bij 360 pixels beschikt. Een scherm dat tevens gebogen is, net zoals de Gear Fit. Op dit scherm wordt in tegenstelling tot de G Watch R en de Moto360 geen Android Wear getoond, maar Samsungs eigen Tizen-besturingssysteem. Voor navigatietoepassingen leunen ze op Nokia’s HERE.

Stand alone

Waar concurrerende smartwatch sterk leunen op een bluetoothverbinding met een smartphone, is de Gear S voorzien van een eigen 3d-modem. Daarmee is het een stand-alone apparaat geworden, dat trouwens ook via wifi verbinding kan maken met het internet. De Gear S is ook uitgerust met een digitaal QWERTY-toetsenbord, evenals een spraakherkenningsfunctie, genaamd S Voice.

Samsung Gear S

De Gear S draait op een dual-core processor met een snelheid van 1.0 GHz, ondersteund door 512MB aan werkgeheugen en 4 GB aan opslagruimte. Wat wel opvalt is de geringe grootte van de accu. die komt namelijk op 300 mAh uit, fors minder dan de 410 mAh van de G Watch R. Zeker door de 3g-functionaliteit zijn we benieuwd wat de accuduur is. Samsung zelf houdt het op twee dagen per acculading.

Samsung Gear S prijs

De Samsung Gear S komt in oktober in de winkels te liggen. Samsung Nederland laat weten dat de Gear S hier maar liefst €399 gaat kosten. Dat is best duur, Samsung.

[lg_folder folder=”Samsung/Gear_S/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *