Samsung komt met dikste mobiele opslag-chip ever: 256 GB

256 GB geheugen
Een enorme upgrade voor toekomstige smartphones staat om de hoek, nu Samsung heeft aangekondigd dat het de absurde hoeveelheid van 256 GB aan opslag heeft weten samen te persen in een enkele smartphone-ready chip.

Sterker nog, de chips zijn al geproduceerd en zijn klaar om ingebouwd te worden in een nieuw toestel. De lees- en schrijfsnelheden zouden bovendien twee keer zo snel zijn als bij een SATA-SSD voor de PC.

Naast de pure hoeveelheid geheugen worden ook de lees- en schrijfsnelheden steeds belangrijker in smartphones, vooral omdat mogelijkheden op het gebied van media (denk bijvoorbeeld aan 2- en 4K-video) steeds maar toenemen. Samsung laat trouwens ook weten dat de chip kleiner en sneller is en een hogere capaciteit heeft dan een microSD. Misschien zullen we daar in volgende generaties juist weer afscheid van moeten nemen.

De precieze specificaties zijn als volgt. De chip kan tussen de 40.000 en 45.000 input/output operaties (IOPS) per seconde uitvoeren. Dat is grofweg twee keer zo snel als de chips die momenteel te vinden zijn in de meeste smartphones. Verder kan hij sequentiële reads van 850 MB per seconde uitvoeren. Bij sequentiële writes is de snelheid 260 MB/seconde.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *