Samsung stopt wereldwijd met verkoop geplaagde Galaxy Note 7

Galaxy NoteBreaking nieuws: Samsung haalt Galaxy Note per direct uit verkoop.

Samsung wil nu eerst goed uitzoeken waardoor de toestellen in brand vliegen. Eerst nam de Koreaanse fabrikant aan dat de accu het probleem was. Vorige week bleek echter dat de ‘veilige’ toestellen, die dus een andere accu hebben, net zo goed brandgevaarlijk zijn.

Samsung adviseert klanten met een Galaxy Note 7 hun toestel uit te zetten en niet meer te gebruiken. Maandag stopte Samsung al met de productie van de geplaagde smartphone. De levering van de toestellen in Nederland werd uitgesteld. Samsung-klanten in het buitenland kunnen ervoor kiezen om hun Note 7 in te ruilen voor een ander model.

De Amerikaanse consumentenwaakhond CPSC zegt dat de verkoopstop “de juiste beslissing is”. Uit onderzoek van de organisatie zal blijken of in de VS opnieuw een terugroepactie moet worden gestart.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft maandagnacht opnieuw benadrukt dat alle exemplaren van de Note 7 tijdens vluchten moeten worden uitgezet. Het toestel mag niet in ingecheckte bagage worden geplaatst.

Faal

Of Samsung helemaal stopt met de Galaxy Note 7 is nog niet officieel bekend. Toch is het onwaarschijnlijk dat de Note 7 opnieuw op de markt komt. Consumenten en telecomproviders hebben het helemaal gehad met het toestel. Dat wordt wachten op Galaxy Note 8 dus… En dat zal een verdomd goed toestel moeten zijn.

Maandag werd al bekend dat Samsung voorlopig stopte met de productie van de Galaxy Note. Toen was al duidelijk dat Samsung echt een groot probleem had.

3 reacties

    • @sketcher: Ze komen echt wel met een opvolger die het gezichtverlies en vooral de imago en financiele schade moet goedmaken.
      Met andere woorden, ze zullen alles op alles gaan zetten om met iets te komen dat ALLES doet verbleken.
      kortom, houd nog een klein jaar vol en de nieuwe Note zal er zijn waarbij ALLES gaat kloppen, gegarandeerd want deze fout maken ze niet nog een keer.
      Eigenlijk zijn dit soort ontwikkelingen af en toe goed, ze zijn wakker geschud en zullen weer zieltjes moeten winnen en dat doe je niet met het reguliere stuivertje wisselen met de iphone van dat moment …..

      Het dev team zal inmiddels over de grens gezet zijn bij Noord Korea.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *