Samsung wil winst verhogen met goedkopere Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 Edge
De winstdaling van Samsung lijkt vooralsnog niet te stoppen: voor het vijfde kwartaal op rij kwam er minder geld binnen. Hoe gaan de Zuid-Koreanen de toko redden?

Laten we voorop stellen: we hoeven nog steeds geen medelijden te hebben met Samsung. Het bedrijf maakte in het tweede kwartaal van 2015 namelijk een winst van 4,5 miljard euro, al was dat wel bijna negen procent minder dan een jaar eerder. De smartphone-tak kreeg nog veel hardere klappen te verwerken: daar bedroeg de winst 2,16 miljard euro, zo’n 37 procent minder dan vorig jaar.

Samsung noemt vooral de hoge marketingkosten én de tegenvallende verkopen als redenen voor de voortdurende winstdaling. Daar hoopt het bedrijf nu iets aan te doen door de prijs van zijn twee toptoestellen te verlagen. Het is nog niet bekend wanneer dit zal gebeuren en hoeveel de toestellen in prijs zullen dalen.

Eén reactie

  1. Zal alleen lukken als ze de winstmarge flink drukken en genoegen nemen met een beetje winst maar wel Massale verkopen.
    99 euro (als voorbeeld) van het top model afhalen gaat het dus niet redden met phones op de markt voor 600 euro kwijt bent.
    Daar waar mensen persee IOS willen hebben zijn ze aangewezen op die dure telefoon en betalen dat ook gewoon terwijl bij Android is er enorme keuze en ook enorme prijs verschillen (tot wel 300-400 euro) tussen topmodellen van bepaalde merken.

    Kortom, Kansloze actie van Samsung.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *