Schadeformulier? There’s an app for that

schadeformulier
Schade registreren gaat straks niet meer via het schadeformulier, maar met een speciale app.

Politie, het Verbond van Verzekeraars en VIA (Verkeerskundig ICT-bureau) werken samen om de app, die MobielschadeMelden heet, te ontwikkelen.

Met de app moet het voor bestuurders makkelijker worden om schade te melden. Het huidige formulier wordt ervaren als gebruiksonvriendelijk en voor de instanties zijn ze vaak niet goed leesbaar. Neveneffect van de digitale methode is dat er ook meer mensen zullen zijn die daadwerkelijk schade melden. Momenteel zouden er maar zo’n 100.000 ongevallen worden geregistreerd, van de naar schatting 250.000 die voor data over verkeersveiligheid relevant zijn. Jaarlijks zouden er ongeveer een miljoen meldingen binnenkomen, waarbij het in 400.000 gevallen gaat om tweezijdige aanrijdingen.

De app biedt een aantal nieuwe mogelijkheden. Zo kunnen ook fietsers en voetgangers schade melden – ook letselschade. De exacte locatie doorgeven gaat via GPS. Verder hoef je straks geen situatieschets meer te maken, want je kunt gewoon een foto uploaden. En net als bij bijvoorbeeld je belastingaanslag worden veel gegeven bij een schademelding straks automatisch ingevuld, omdat je die al eerder in de app hebt gezet.

MobielSchadeMelden staat nu in de app-store. De Android-versie vind je hier.

13 reacties

  1. Dat werd tijd, ouderwetse formuliertje, zie alleen een stijging van mijn verzekeringspremie doordat onze fietsterroristen hier ook aan gaan deelnemen en per definitie de schuld altjd
    bij de automobilist leggen.

  2. Lekker nog zo’n “handige” app. Een app die je eens per jaar gebruikt is wat mij betreft irritant om steeds te zien en zonde van je geheugen.

    • @chrisschilder: als je m een keer per jaar moet gebruiken is er ook serieus wat mis met je.
      en daarbij nemen dit soort apps niet zo veel geheugen in beslag. dus dat moet geen probleem zijn tenzij je een samsung trend lite hebt oid, want dan mag je beginnen met het verwijderen van je make-up artist en barbie-aankleed apps

      • @gladanus: hahaha daar heb je gelijk in. Heb zelf nog geen eens mn rijbewijs dus heb eigenlijk geen recht van spreken :p. Maar heb daarentegen een iPhone met 16 gb en die zit nog wel geregeld vol.

  3. Dus straks weet 80% niet meer wat ze moeten invullen op het formulier als ze in buitenland zijn omdat ze alleen de app gewend zijn. + dat ze het daadwerkelijke document niet meer in de auto hebben liggen omdat ze toch de app hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *