Schoolverlater (20) wijst Apple af, scoort met eigen startup

Schoolverlater (20) wijst Apple af, scoort met eigen startupJohn Meyer nam vorig jaar een besluit waar zijn ouders niet zo blij mee waren: hij stopte met school, zodat hij zich fulltime kon richten op zijn startup. Het pakte gelukkig beter uit dan hij ooit had durven dromen.

Meyer is de bedenker van Fresco News: een nieuwsdienst, maar dan in de moderne zin van het woord. Fresco speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en verzamelt vervolgens foto’s via Twitter, Instagram en andere sociale media. Het nieuws wordt vervolgens gecheckt door het team van Fresco en indien het interessant genoeg is, dan zorgen ze voor een licentie op de verzamelde beelden. Op die manier kunnen andere mediabedrijven tegen betaling gebruik maken van het materiaal.

De 20-jarige ondernemer verdiende tot nu toe 150.000 dollar met zijn startup, terwijl investeerders 90.000 dollar in Fresco staken. Hij begon het jaar met drie werknemers, maar inmiddels heeft hij 21 bureaustoelen nodig. Dat succes komt niet geheel onverwacht, want Apple probeerde de jonge app-maker al op 16-jarige leeftijd te strikken. Hij bedankte echter vriendelijk en stortte zich vervolgens op de ontwikkeling van zijn app. We kunnen hem inmiddels geen ongelijk meer geven.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *