Selfiedrone Lily haalt $14 miljoen op

Lily Selfiedrone
Na verschillende vertragingen is de lancering nu echt nabij.

Deze zomer moet hij op gaan stijgen: selfiedrone Lily. De eerste pre-sale werd al in mei 2014 aangekondigd, maar diverse vertragingen hielden het project aan de grond. Vandaag werd bekend gemaakt dat Lily nog eens $14 miljoen heeft verkregen van een groep investeerders, waaronder Spark Capital, SV Angel, Stanford-StartX Fund, Steve Aoki en Joe Montana.

Met Lily kun je 20 minuten vliegen en 1080p, 60fps video schieten. Slow motion haal je een kwaliteit van 720p en 120fps en de gemaakte foto’s zijn 12 megapixel. Maar het zijn niet de cinematografische eigenschappen die de drone bijzonder maken. Lily gebruikt een tracker om ervoor te zorgen dat hij als vanzelf om de bestuurder heen blijft zweven en deze in beeld houdt. Je gooit Lily de lucht in – en thats it. Daarnaast is de drone waterdicht.

Wat Lily gaat kosten en wanneer de drone dan echt te koop is, is nog onbekend. Gemikt wordt op een lancering deze zomer. Eerder werd gesproken over een verkoopprijs van $499 – een stuk goedkoper dus dan een DJI Phantom 3 of een FlyBi.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *