Sense-A-Life laat baby overleven in snikhete auto

Oma
Op die dagen dat het 25+ graden is en je gaat even geld pinnen, naar de film of in bad. Sommige snuggere mensen laten in de tussentijd hun baby achter in de auto. Ontmoet Sense-A-Life, het apparaatje voor de ouder met weinig hersencellen.

Dat er überhaupt dit soort gadgets moeten worden ontwikkeld is al triest genoeg, maar soit. Sense-A-Life is een crowdfundingsproject, opgezet door vaders. Het apparaat bevestig je in de auto en staat in verbinding met je smartphone. Sense-A-Life weet dankzij aanwezige sensoren wanneer je de auto verlaat. Wanneer jij je kind bijvoorbeeld vergeet (ja echt) krijg je een melding op je smartphone. En dan denk je oh ja, ik heb een baby!

Het is mogelijk om meerdere smartphones te verbinden met het apparaat. Wanneer er niet wordt gereageerd, gaat er een nieuwe melding uit naar een andere verbonden smartphone. En nee, Sense-A-Life is geen vervroegde 1 april grap.

Het project is al voorbijgekomen bij diverse Amerikaanse media. De makers lanceren in april een Kickstarter voor het project. Hoeveel het apparaatje moet gaan kosten is nog niet bekend, maar de ontwikkelaars beloven het ‘betaalbaar’ te houden.

15 reacties

  1. Typisch zo’n gadget dat gekocht wordt door overbezorgde ouders, en die hebben hem waarschijnlijk helemaal niet nodig.

    Deze zou verplicht moeten worden voor al die types die meteen gaan roepen: “Dat zal me nóóit overkomen!” of “Wéér zo’n eencellige die z’n baby vergeet!”

  2. Haha vergeet je je baby en de melding, vertelt dat ding aan je vrouw dat je je kind vergeet. Ik zou mijn kind zelf nooit vergeten (die dingen maken zelf toch al genoeg herrie?) maar ik ben benieuwd hoe de partner hier op zou reageren.

    • @dutchcourage86: Ik zou er maar gauw eentje aanschaffen als ik jou was.

      Juist met brullende baby’s is het helemaal geen raar scenario dat zowel de ouder als het kind zo afgepeigerd is van al dat brullen, dat het kind in de auto in slaap valt en de ouder ook niet meer helemaal helder is bij het uitstappen. Nou ben je redelijk ver heen als het meer dan vijf minuten duurt voordat je de fout ontdekt, maar toch…

      • @potver7: onze kleine, meestal de makkelijkste baby die je kunt bedenken, is een weekje ziek geweest. Ik kan me sindsdien het scenario helemaal voorstellen wat je schetst. Een constant huilende baby kan dusdanig vermoeiend zijn dat je als ouder gekke dingen gaat doen. Tel daarbij op dat ze vaak wel slapen in de auto en het rondje is compleet. Gelukkig ben ik haar niet vergeten toen…

  3. Ligt het kind te slapen, beweegt ie nauwelijks tot niet werkt dat hele ding dus niet. Het feit dat het bestaat is natuurlijk nog erger. Moest wel meteen aan de grap van Jackass denken waarbij ze het kind in maxi-cosi op het dak laten staan en dan wegrijden. Heheh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *