Slik. Dit zijn de systeemeisen om GTA V in 4K te draaien

GTA-5-PC-4K
Grand Theft Auto V voor de PC staat voor de deur, dus is het hoog tijd dat Rockstar de systeemeisen bekend maakte, waaronder de hardware die je moet hebben om de game in oogstrelend 4K te kunnen draaien. Dat wordt overwerken dit weekend.

Kevin Hoare, baas van Rockstar Toronto, onthulde vandaag hoe je GTA V soepel kunt spelen in 4K modus met 30 frames per seconde. Daarvoor heb je minimaal een AMD HD 7870 of Nvidia GTX 760 met 2GB videogeheugen nodig. Als je echter de stap naar 60fps wilt maken, zul je een ‘high-end sli/Crossfire setup’ moeten hebben. Verder wijdt Rockstar hier niet over uit.

Minimale systeemeisen
Voor de normale stervelingen onder ons die geen dikke gaming PC in huis hebben staan, maakte Rockstar eerder dit jaar de minimale systeemeisen bekend van GTA V. De minimale hardware die je in huis moet hebben is een Intel Core 2 Quad Q6600, of een AMD Phenom 9850 quadcore-processor die beide 4GB aan werkgeheugen moeten hebben. Op grafisch vlak zal er een Nvidia Geforce 9800 GT of een AMD Radeon HD 4870 in je PC moeten zitten, die minimaal 2GB aan geheugen heeft.

Als je jezelf er nog even aan wilt herinneren waarom je zo lang hebt moeten wachten op GTA V, kun je onderstaande trailer bekijken die de game in prachtig 60fps op de PC toont. Op 14 april is de game beschikbaar.

[gv data=”LwafSR8uGj8″][/gv]

20 reacties

  1. Jammer dat de gameplay keihard sucked, miss hadden ze daar de focus op moeten leggen ipv die popi-graphics zooi van tegenwoordig. Kunnen ook meer mensen er lol aan beleven. En als je hier al een pc van een paar duizend euro voor in elkaar schroeft en het valt tegen voel je je echt in de aap gelogeerd. En die overrated 4k onzin, op full-hd ziet het er ook prima uit, en heb je lang niet zo’n zware configuratie nodig. Over een paar jaar speel je met een mid-range videokaart van 300 euro makkelijk deze game op 4k.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *