Solar Roadways zoekt geld voor weg van de toekomst

Solar Roadways zoekt geld voor weg van de toekomst
Kennen we de weg van Studio Roosegaarde nog? Dat was die weg bij Oss met lichtgevende verf wat uiteindelijk niet zo’n succes bleek te zijn. Solar Roadways wil dat anders gaan doen.

De mensen achter Solar Roadways hebben een weg ontwikkeld die uit delen bestaat in de vorm van een hexagon of zeshoek. Deze losse delen zijn opgetrokken uit glas waarin een zonnepaneel, led verlichting en een warmte-element is verwerkt. Hiermee creëren ze naar eigen zeggen een weg die nooit meer zal bevriezen en via de ingebouwde leds altijd zichtbaar blijft.

Solar Roadways

Maar dat is nog niet alles. Zo kunnen de ledlampen real-time waarschuwingen tonen voor gevaren op de weg. De ingebouwde zonnepanelen kunnen op hun beurt weer elektrische auto’s die op een Solar Roadways parkeerplaats staan voorzien van stroom.

De bedenkers, Scott en Julie Brusaw, zijn nu op zoek naar één miljoen dollar om hun idee werkelijkheid te laten worden. Of ze dit gaat lukken is nog maar de vraag. Maar met deze campagne op Indiegogo genereren ze wel een hoop publiciteit, wat dan misschien weer de juiste investeerders aantrekt.

Solar Roadways

Zo hebben ze al meerdere investeringen van de Amerikaanse regering gekregen. Maar nu willen ze met private investeerders het proces versnellen. Ze zijn dan ook op zoek naar ingenieurs en andere mensen die de Solar Roadways tot een betaalbaar product kunnen maken.

Het mooiste aan dit project vind ik eigenlijk het idee om alleen maar gerecycled glas te gaan gebruiken. Daarnaast kan er met de zonnepanelen in de Solar Roadways genoeg energie worden opgewekt om alle Amerikanen van stroom te voorzien. Dan moeten natuurlijk wel alle wegen worden vervangen, maar het gaat om het idee. Een filmpje staat op Autojunk.

2 reacties

  1. Als het nat wordt is het spekglad.Waar weinig gereden wordt vormt zich alg.Geen zonlicht meer en systeem valt uit op die plek.Leuk misschien voor een terrasje in de tuin maar wegen aanleggen ermee?Nee daar geloof ik niet in.

  2. In theorie is het een erg leuk idee.
    Er is een veel beter en goedkoper systeem, en dat lukt al niet echt om te slagen.
    (het idee van warmte wisselaar met buizen in het wegdek)

    Alles om dit maar te laten werken zal symptoombestrijding zijn om de nadelen minder op te laten vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *