Stichting Brein sleept NL’se uploader voor het gerecht

Piraterij
Lang leve Tim Kuik en zijn eeuwige jacht op torrentuploaders.

Stichting Brein heeft een 20-jarige student voor de rechtbank gesleept. De jongen uploadde content op een torrentwebsite, wat niet door de beugel kan, aldus Brein. De rechter oordeelde (PDF) dat hij moet stoppen met het uploaden van illegale bestanden op het internet.

Om nog meer gezeur te voorkomen gaf de student gehoor aan de rechter. Alle geuploade torrents zijn verdwenen van het web. Tevens moest hij een onthoudingsverklaring tekenen. Zo krijgt de jongeman een boete van 2.000 euro per dag, als hij weer illegale content upload op een torrensite. De boete kan oplopen tot maximaal 50.000 euro.

Toch komt de uploader er niet zo makkelijk vanaf. Zo zal hij de gemaakte kosten van Brein moeten betalen en kan hij een rekening tegemoet zien van de ‘geleden schade’. Om hoeveel euro dit gaat is nog niet bekend. Met de berekening van het bedrag wordt rekening gehouden met het inkomen van de student.

Eén reactie

  1. Toch mooi dat een Nederlandse rechter het leven van een jongen van 20 niet direct verwoest met een miljoenenboete, zoals in de VS wel gewoon lachend gebeurt Iets zegt me dat dit beter is voor de maatschappij in zijn geheel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *