Stopt Blackberry met hardware?


CEO John Chen zegt dat Blackberry misschien gaat stoppen met het maken van telefoons. Huh? Mar hoe zit het dan met de nieuwe Priv waar we allemaal op zitten te wachten?

Tijdens een gesprek over de toekomst van het bedrijf Blackberry en de toekomst van de mobiele telefonie heeft Blackberry CEO John Chen een klein bommetje laten vallen. Volgens hem kan Blackberry volgend jaar al uit de telefoonhardware stappen. Als de nieuwe Priv geen groot succes wordt stopt het bedrijf waarschijnlijk met het bouwen van de telefoons.

De drie taken die de Priv heeft gekregen zijn, een crossplatform oplossing bieden, het probleem van het kleine aanbod van apps op BB10 oplossen en verderbouwen op de veiligheidsgevoel dat een Blackberry oproept. Daarmee wil Chen de beveiliging van Blackberry naar Android brengen.

Het is nu buigen of breken voor Blackberrytelefoons, als het niet lukt met de Priv op Android en de twee nieuwe BB10-telefoons die in aantocht zijn, dan stappen ze volgend jaar uit de markt van hardware en gaan ze zich volledig richten op de software.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *