Storytel gaat boeken voorlezen in Volvo’s

Storytel gaat boeken voorlezen in Volvo's
De Zweedse luisterboekenboer gaat een samenwerking aan met Volvo.

Vanaf mei 2014 wordt het mogelijk om via Sensus Connect, het nieuwe infotainmentsysteem van Volvo, luisterboeken uit de bieb van Storytel af te spelen. De dienst wordt beschikbaar gesteld in alle nieuwe Volvo’s in Nederland, België, Zweden, Denemarken en Noorwegen. Volvo-rijders krijgen toegang tot de gehele catalogus van Storytel, bestaande uit ruwweg 10.000 titels.

Cloud

De luisterboeken worden niet opgeslagen op de harddisks van Volvo’s, maar via bluetooth of wifi gestreamd vanaf de smartphone van de Volvo-rijder. Hierdoor worden ook de catalogus en software automatisch geüpdatet. Een andere verbindingsmogelijkheid is via Volvo’s On Call systeem, dat verbinding legt met de antenne op het dak van de auto. Het On Call systeem creëert zo een wifinetwerk in de auto.

Over de prijs voor Storytel in Volvo’s wordt niets gezegd, maar een regulier all-you-can-luister-abonnement voor je telefoon kost €9,90 per maand.

Jonas Tellander, CEO en oprichter van Storytel, laat weten:

“Het luisterboek beleefde zo’n 30 jaar geleden een doorbraak toen automobilisten als alternatief voor de radio naar boeken op cassette gingen luisteren. Tien jaar geleden kocht ik een iPod in New York en realiseerde ik me dat het luisterboek in digitale vorm een zeer groot potentieel had. Het is fantastisch dat we nu kunnen bijdragen aan het rondmaken van de cirkel door streaming luisterboeken van Storytel te introduceren in Volvo’s auto-entertainment systeem.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *