Tijdens Pokémon Go naar muziek luisteren? Het kan!

De eindeloze stilte is voorbij!
Geen stiltes meer of dagenlang met de soundtrack in je hoofd lopen…

Muziek luisteren als je Pokémon Go speelt op je Android telefoon was tot nu toe alleen mogelijk als je een aparte muziekspeler bij je had. Niantic was alleen even vergeten te vertellen dat je met de nieuwste update juist wel kunt genieten van je eigen muziek.

Gebruikers melden dat de app niet langer hun muziek onderbreekt als ze Pokémon Go opstarten, waardoor ze naar hun eigen muziek kunnen luisteren.

iPhonegebruikers konden hier al van genieten sinds versie 1.23.x.Gelukkig kunnen Android gebruikers, met versie 0.55.0, dat nu ook.

Voorheen stopte de muziek als de app werd opgestart, waardoor je of naar de soundtrack van het spel moest luisteren of je had helemaal geen muziek. Je kunt je wel voorstellen dat veel spelers dit vervelend vonden.

Toegegeven: het was niet helemaal de schuld van Niantic. Het kwam door een bug in de Unity 3D game engine. Die werkte namelijk met het idee dat je wanneer je een spel speelt, dat het enige is waar je naar wilt luisteren. Dat was dus duidelijk niet het geval.

Met de nieuwe update is de bug gefixt, maar helaas is er een nadeel. Je kunt nu wel muziek afspelen, maar het volume wordt automatisch aangepast. Gebruikers melden dat je hierdoor je eigen muziek niet kunt horen. Wie daarna het volume omhoog zet en het spel weer afsluit komt dan ook bedrogen uit: het volume staat dan waarschijnlijk vol aan en dat doet zeer aan je oren.

Het is nog niet duidelijk of dit nog een Unity bug is of dat Niantic dat expres zo heeft ontworpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *