Tiko: betaalbare 3D-printer is doorslaand Kickstartersucces

Tiko-3d-printer
De nieuwste hype op Kickstarter is een 3D-printer die het net even anders aanpakt dan de rest. Als je op zoek bent naar een relatief goedkope 3D-printer, dan is de Tiko helemaal geen gekke keuze.

Via Kickstarter kun je een eigen exemplaar namelijk voor 179 dollar bestellen, wat een mooie prijs is, zeker als je nagaat wat de Tiko allemaal in huis heeft. De makers vonden traditionele 3D-printers groot, zwaar en bovenal onbetrouwbaar, dus ontwierpen ze de Unibody, waarin de rails van de printer verwerkt zitten in een frame.

Compact
Dit zorgt ook voor het compacte design van de printer, die je gemakkelijk bij kunt vullen middels het compartiment in de bovenkant. Ook kun je hem besturen vanaf zo’n beetje alle apparaten die met het internet te verbinden zijn, dankzij de draadloze wifi-verbinding.

Met de crowdfundingcampagne wilden de makers slechts 100.000 dollar ophalen, maar dit bedrag is inmiddels al uitgegroeid tot meer dan twee miljoen. Je hebt nog acht dagen de tijd om zelf een Tiko te bestellen, die in maart 2016 geleverd wordt. Bekijk hieronder een video waarin goed te zien is hoe de Tiko te werk gaat.

Nog geen reacties

  1. als iemand die met meerdere 3d-printers ervaring heeft; de prijs is bijzonder laag. maar groot en onbetrouwbaar is een beetje raar argument, dit is ook gewoon een FFF-printer, wat maakt deze dan wel betrouwbaar?

    voor de rest zeker onder de indruk van de prijs 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *