Tinkerbots: Modulaire robots voor in je huiskamer

Modulaire robots voor in je huiskamer
Als kind was ik al blij met een stok die leek op een geweer. De kinderen van de toekomst kunnen straks zelf robots samenstellen en deze programmeren.

Met Tinkerbots zijn de mogelijkheden eindeloos. De modulaire losse onderdelen kunnen op verschillende manieren aan elkaar gekoppeld worden. Zo kan je bijvoorbeeld een spin of een robot maken die op een paard lijkt. Met het Power Brain blok kan je vervolgens de robot dingen aanleren.

Andere modules zoals de Twister en de Pivot kunnen je robot alle mogelijke bewegingen laten maken. Ook zijn er modules met sensoren beschikbaar zodat ze zelf hun weg kunnen vinden binnenshuis. Via Indiegogo is het nu mogelijk om als eerste de Tinkerbots te bestellen, zo zijn er verschillende pakketten beschikbaar om aan de slag te gaan.

Tinkerbots

Zo is er een Early Bird set verkrijgbaar waarbij je de mogelijkheid krijgt om een racewagen te bouwen. Deze kan je via een app op de iPad bedienen. Maar je kan de racewagen natuurlijk ook zelf rondjes laten rijden. Met een Lego-adapter kan je zelfs de robots met legostenen volbouwen.

[gv data=”5SmQzTi5-ls”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *