Toetsenbordgebruik kan verraden hoe iemand zich voelt

Toetsenbord
Kook je van binnen, maar probeer je voor de buitenwereld de schijn op te houden dat alles oké is? Typ dan niet teveel, want je toetsenbord verraadt je gemoedstoestand.

Onderzoekers van de Islamic University of Technology in Bangladesh ontwikkelden een programma dat op basis van je typsnelheid, ritme en het gebruik van de backspace-toets analyseert hoe jij je die dag voelt. Je kunt je voorstellen dat iemand die woedend is bijvoorbeeld vaker tikfouten maakt en dat blijkt te kloppen, schrijft New Scientist.

De wetenschappers konden bij 80 procent van de proefpersonen op basis van hun tikgedrag achterhalen hoe zij zich voelden. Bij blije mensen zaten ze zelfs in 87 procent van de gevallen goed, terwijl ook boosheid (81 procent) goed af te leiden blijkt uit je toetsenbord gebruik.

Het resultaat is in zijn huidige vorm nog niet direct toepasbaar, maar de onderzoekers zijn ook nog niet klaar met hun werk. Zij gaan nu kijken naar chatapps, zoals Whatsapp en Facebook Messenger, om op basis van chatgesprekken en toetsenbordgebruik nog duidelijkere conclusies te kunnen trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *