Top 10: Alternatieven voor WhatsApp

Klaar met Whatsapp?
Klaar met WhatsApp? Wij bieden je 10 alternatieven!

Het succes van WhatsApp is mede te danken aan het feit dat de app geen geld kost. Toch kan het zijn dat je WhatsApp helemaal niets vindt, omdat je telefoon te oud is of omdat de app steeds meer op andere social media begint te lijken. Gelukkig bestaan er ook alternatieven voor deze berichtendienst en die zetten we graag voor je op een rijtje.

1. Telegram
We kennen Telegram nog van de revolutie: iedereen maakte een Telegram account aan omdat het veiliger zou zijn. Telegram focust zich op snelheid en veiligheid, maar is toch gratis. Je zou bijna kunnen zeggen dat het een kopie van Whatsapp is maar dan iets beter. Je kunt het hier downloaden.

2. Skype
Skype is ontworpen voor videogesprekken, maar je kunt er ook prima mee chatten. Je kunt tekst, video’s en telefoneren via een internetverbinding. Met Skype kun je zelfs telefoonnummers bellen via Skype credit of een abonnement.

3. Hangouts
Hangouts is een berichten app waarmee je berichten kan verzenden en ontvangen. Je kunt ook foto’s en video’s versturen en zelfs gratis video en audio gesprekken beginnen. Hangouts kun je ook gebruiken tijdens het e-mailen, omdat het gelinkt is aan Gmail.

4. Tox
Tox is app waar veiligheid vooropstaat. Je kunt nu berichten sturen naar je vrienden en geliefden zonder bang te zijn dat iemand anders je gesprekken leest. De app is gratis en in principe kun je er alles mee doen.

5. Signal
Deze app is een fusie van TextSecure en RedPhone en kun je gebruiken als alternatief voor SMS’en. Je kunt groepen maken zodat je met al je vrienden kunt chatten in een keer en media of bijlagen delen zonder zorgen over je privacy. De server heeft namelijk geen toegang tot je communicatie en slaat je gegevens nooit op. Met Signal kun je ook telefoongesprekken voeren met iedereen. Het kost je niets extra’s en ook de app zelf is gratis. Je kunt de app downloaden voor iOS en Android.

6. Viber
Met Viber kun je iedereen in de wereld bereiken. Meer dan 460 miljoen Vibergebruikers verzenden berichten, plegen telefoongesprekken of videogesprekken en sturen foto’s en video’s de wereld in. Dit kan met een WiFi of 3G/4G verbinding gratis. Je kunt deze app ook gebruiken voor je desktop.

7. Facebook Messenger
Je kunt bijna niet meer om deze app heen. Wil je chatten met je Facebookvrienden op je telefoon, dan zul je deze app moeten downloaden. Je kunt met je vrienden chatten en foto’s en video’s sturen. Je bent altijd in verbinding met je vrienden met deze app.

8. Trillian
Volgens Trillian zelf is de app zo goed dat je je snel gaat afvragen hoe je ooit zonder hebt kunnen leven. De app werkt op telefoons, tablets en desktops en synchroniseert je chats netjes. Meldingen op je telefoon worden automatisch uitgeschakeld als je Trillian op je desktop start. Je kunt je eigen gebruikersnaam kiezen en berichten sturen via een WiFi of 3G/4G verbinding.

9. Wire
Wire is een veilige berichtenapp voor telefoons, tablets en desktops. Je kunt er heldere audio en video gesprekken mee voeren, groepsgesprekken starten en bestanden delen. Dit gaat allemaal via end-to-end encryptie. Wire werkt op Android, iOS, Windows, OS X and elke webbrowser.

10. Riot.im
Riot, vroeger Vector, is een opensource app voor web, iOS en Android. De app draait om chatrooms, die zowel openbaar als privé kunnen zijn. In deze chatrooms kun je tekstberichten en bestanden versturen. Het is zelfs mogelijk om met elkaar te bellen of een videogesprek te houden.

Natuurlijk zijn er naast deze tien apps nog veel meer alternatieven voor WhatsApp te vinden, maar het helpt natuurlijk wel als je vrienden deze apps ook gebruiken. Wat is jouw favoriete berichtenapp?

4 reacties

  1. Ik mis Bittorrent Bleep – decentraal en dus niet zomaar neer te halen.
    En een héle belangrijke: Threema. Welke een audit heeft gehad en onder Europees recht valt met servers in Zwitserland. Je kan je appje wel leuk in Amerika hosten maar valt dan wel onder de wetgeving van daar.

    Hangouts is tegenwoordig old news, waar is Google Allo (niet veilig gezien verregaande metadata scanning)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *