Twitter toont tweets van mensen die je niet volgt

Twitter-update
Twitter is handig omdat je zelf kunt kiezen wie je volgt. Een nieuwe functie van het sociale netwerk negeert dit pluspunt echter volledig.

Binnenkort zullen er namelijk ook tweets verschijnen van mensen waarbij je niet op de followknop gedrukt hebt. Twitter kijkt naar jouw vriendenkring, en kiest vervolgens tweets uit die voor jou relevant zouden zijn. Op deze manier hoopt de website je timeline nog interessanter te maken.

Bij deze nieuwe manier om tweets in je timeline te drukken gaat het dus niet om de zogenaamde promoted tweets. Voor die berichten betalen bedrijven geld en deze reclametweets zijn een belangrijke inkomstenbron voor het sociale netwerk.

Klachten
De nieuwe feature was al aangekondigd in september 2013, maar komt sinds een paar dagen steeds vaker voor. Vanaf vandaag zou het bij alle gebruikers te zien zijn. Hoewel het misschien een nobel doel is, klagen veel gebruikers al over de nietszeggende tweets die ze krijgen in hun timeline waarin ze zorgvuldig hun volgers uit hebben geselecteerd.

Dit is de eerste keer dat Twitter berichten laat zien die niet als reclame of retweet werken. Het valt te vergelijken met Facebook, dat ook eerst alleen updates van je vrienden op je pagina zette, maar langzaam maar zeker ook de updates van vrienden van vrienden plaatste (enzovoort).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *