Verrassing: Sony zet The Interview online

The-Interview-Online
Het eerste kerstwonder is een feit: Sony zette op kerstavond The Interview online. Zo kun je er naar kijken.

Zowel op Youtube, Google Play als Xbox (niet bij Apple) is The Interview vanaf nu te ‘huur’, in Amerika. Amerikanen werden verrast door de plotselinge release van de controversiĆ«le film, die ineens op allerlei digitale kanalen opdook. Sony beweerde eerst dat ze The Interview zouden schrappen, maar na een speech van Obama waarin hij zei dat je nooit moet zwichten voor terroristische dreigingen werd de film alsnog uitgebracht.

En niet-Amerikanen dan?
Dat de film alleen in Amerika te zien was, wil natuurlijk niet zeggen dat wij er in Nederland niet naar kunnen kijken. Middels de magie van het internet torrents wemelt het al van de Webrips van de film, die je zo van het internet kunt plukken. Sony maakte het voor deze downloaders overigens wel erg gemakkelijk.

Nadat mensen de film gehuurd hadden, konden ze met een rechtermuisklik gewoon voor ‘opslaan als’ kiezen om de video op hun harde schijf te zetten. Als je de film eenmaal gehuurd had, was het ook mogelijk om de URL van de video gewoon naar iedereen door te sturen, die er vervolgens gratis naar kon kijken.

Lekker discussiƫren
In The Interview krijgen journalisten de taak om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un om te leggen, wat voor allerlei komische situaties zou zorgen. Noord-Korea wordt verdacht van het hacken van Sony Pictures naar aanleiding van deze film, met als gevolg flink wat nieuwe spanningen op het gebied van cyberoorlogsvoering. Als je deze kerst dus een controversiƫle film op wilt zetten, die een eventuele discussie tijdens het gourmetten op gang kan brengen, dan ben je bij The Interview aan het juiste adres.

Nog geen reacties

  1. Tja, jammer dat Noord Korea er zo’n issue van maakt. Blijkbaar werken comedy en satire iets anders daar. Desalniettemin ben ik wel benieuwd naar de film, dus vanavond maar eventjes kijken of het wat is

    • @Edge: Wie zegt dat Noord-Korea er een issue van maakt?

      Ik vind het allemaal nogal dubieus hoor. Het lijkt allemaal vrij goed uit te komen, marketing- en propagandagewijs. Niet dat ik complottheorieĆ«n wil lanceren, dat gaan anderen wel doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *