Video: Deze Nintendo Switch unboxing moet je zien!

En niet alleen omdat het de eerste is
En niet alleen omdat het de eerste is…

De eerste Nintendo Switch unboxing video is een feit. Officieel komt de nieuwe gameconsole van Nintendo pas op 3 maart uit, maar het gamekanaal FloKO postte een unboxing video van de nieuwe console. Naast dat zo’n unboxing video hartstikke leuk is, laat het vaak ook belangrijke dingen zien.

[gv data=”XqVa1MB90PU”][/gv]

Eerder konden we het touchscreen van de Switch al in actie zien maar in de bovenstaande video zien we nog iets veel belangrijkers. Je kunt eindelijk je digitale aankopen in de eShop verbinden met je account, zodat je je aankopen ook op een andere gameconsole weer kunt downloaden! En hoe gaaf is dat?

Hiermee komt het online systeem van Nintendo op hetzelfde niveau als Xbox Live en PSN (Playstation Network), in ieder geval wat betreft accountsystemen.

In de unboxing video is een klein fragment te zien van de mededelingen die je krijgt als je de Switch voor het eerst aanzet en instelt. Tussen deze mededelingen staat een paragraaf die het gebruik van je Nintendo account omvat. In die tekst staat dat eShop aankopen verbonden worden aan je Nintendo account.

Voorheen kon je alleen je gedownloade content terugwinnen door een systeem transfer te doen. En dit was alleen mogelijk op de 3DS en de Wii U. Als je console kapot was en je geen transfer meer kon doen, kon je alleen nog maar de Nintendo klantenservice bellen om een systeem transfer te doen. Een hele hoop moeite dus, die met het de Nintendo Switch zullen verdwijnen.

Hopelijk is dit het begin van een aantal positieve veranderingen die Nintendo aanbrengt in zijn systeem.

Over precies 2 weken wordt de Nintendo Switch officieel uitgebracht. Via Slashgear.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *