Video: kijk mee hoe een app miljoenen waard wordt

Shark Tank Cycloramic
We kennen allemaal de succesverhalen van apps als Instagram en Whatsapp: klein begonnen, maar uiteindelijk voor belachelijk veel geld verkocht. Maar hoe krijg je investeerders zover om jouw idee om te zetten in harde euro’s?

Dat zagen we toevallig vorige week op TV in onderstaande (oudere) aflevering van Shark Tank, een programma waarin kandidaten proberen hun idee/concept te verkopen. In dit geval gaat het om Cycloramic, een zeer gave app van Egos Ventures. Ontwikkelaar Bruno Francois legt uit hoe de app (zonder hulpmiddelen!) 360-graden-foto’s kan maken, door gebruik te maken van de vibratiefunctie van de iPhone. Op dat moment heeft zijn app reeds 660.000 gebruikers en bracht Cycloramic 175.000 dollar op.

Binnen een paar minuten is zijn idee echter veel meer geld waard. De investeerders willen graag geld steken in het bedrijf van Francois en proberen elkaar te overbieden, tot de app gewaardeerd wordt op meer dan drie miljoen dollar. Uiteindelijk verkoopt hij vijftien procent van de aandelen in zijn bedrijf aan de investeerders, maar de echte verrassing moest nog komen.

Dankzij de aandacht in het tv-programma schoten de downloadaantallen van Cycloramic door het plafond. Inmiddels heeft de foto-applicatie miljoenen gebruikers, onder andere dankzij 100.000 downloads in het uur na de uitzending.

[gv data=”fTCXML4UsWM”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *