Video: met deze lasers schiet de Amerikaanse marine

LaWS
De nieuwe laser van de Amerikaanse marine is enorm nauwkeurig, en je ziet hem niet aankomen. Deze demonstratievideo moet je dan ook even zien.

De toekomst van oorlogsvoering is ineens akelig dichtbij. We zijn immers aanbeland bij het moment dat oorlogsschepen uitgerust worden met laserkanonnen, die op afstand een doelwit nauwkeurig kunnen opblazen.

Demonstratie
In onderstaande video kun je een uitgebreide demonstratie zien van het Laser Weapon System (LaWS). Daarin zien we dat het wapen niet alleen effectief is voor boten maar ook tegen vijandige drones die door de lucht vliegen. Het grote voordeel van dit futuristische kanon is (naast de nauwkeurigheid) het feit dat een schot enorm goedkoop is.

De LaWS werkt bovendien probleemloos samen met bestaande verdedigingssysteem die nu al op oorlogsschepen zitten. Het lijkt dus een kwestie van tijd totdat alle Amerikaanse oorlogsschepen uitgerust worden met een dergelijk wapen.

[gv data=”sbjXXRfwrHg”][/gv]

Nog geen reacties

  1. opblazen is een groot woord. De laser brand er een gat in, de drone valt uit elkaar omdat hij daar niet tegen kan.
    Op de boten ontploffen explosieven die daar al lagen en met de laser werden ontstoken, de laser zelf heeft geen explosieve kracht. Het doel is om munitie op vijandige vaartuigen tot ontploffing te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *