Video: ransomware geeft bestanden vrij na uitspelen game

Aparte ransomware
Vervelend of niet, origineel is het zeker.

Ransomware op mobieltjes, iMacs en zelfs mailtjes van Popcorn Time is niet meer uitgesloten op de dag van vandaag. Soms verdwijnt deze uiterst irritante software door middel van een geldsom te betalen of iets dergelijks, maar de kans is aannemelijk dat je de klos bent en je bestanden nooit meer terugziet. De nieuwe ‘ransomware’ Rensenware maakt het echter wel heel bont.

TechSpot meldt dat het om een uit de hand gelopen grap gaat, maar daar zul je waarschijnlijk niet aan denken wanneer de gijzelsoftware jou treft. Komt Rensenware op jouw pc terecht, dan worden je bestanden pas vrijgegeven als je het bijgeleverde schietspel uitspeelt op de hoogste moeilijkheidsgraad.

Voor de meeste gebruikers is dit echter niet te doen, zelfs de ontwikkelaar van Rensenware lukt het niet om de game uit te spelen. Hoewel het schaamrood hem inmiddels vast op de kaken zal staan, is het niet helemaal zijn schuld dat de ransomware is gaan zwerven. Hij heeft de code alleen gedeeld met ontwikkelaars op GitHub, waarna het zich heeft verspreid.

De maker werkt op dit moment samen met MalwareHunterTeam om een programma te ontwikkelen dat zijn ransomware onschadelijk maakt. Onderstaande video toont Rensenware met game in actie.

[gv data=”35mNhYY3O3k”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *