Video: Sophia is een menselijke robot van de toekomst

Sophie
En is behoorlijk pienter.

Robots die het afval buiten zetten of ons vermaken met een spelletje. Dat is de toekomst volgens Hanson Robotics. Op de South by Southwest (SXSW) conferentie in Texas werd Sophia getoond. Een prototype robot als voorbode voor de toekomst. Het stukje techniek heeft veel menselijke trekjes. Zo kan Sophia onder andere emoties tonen.

Hanson Robotics gelooft in een toekomst met robots onder de mensheid. Echter zal het bedrijf de robots altijd een design meegeven van ‘een robot’. Hiermee doelen ze op het huidige uiterlijk van Sophia. Ze lijkt nu aardig mensachtig, maar een robot creeren die niet van een mens te onderscheiden is gaat niet gebeuren als het aan Hanson Robotics ligt. Mensen moeten gemakkelijk het verschil kunnen zien tussen mens en robot. Bovendien zou het een angstig gevoel geven als je niet weet waar je nu precies mee te maken hebt.

Sophia heeft menselijke trekjes dankzij 62 architecturen verwerkt in het chassis rondom het hoofd en in de nek. Haar uiterlijk bestaat uit een silicone huid. De robot kan oogcontact maken dankzij camera’s die verwerkt zijn in de ogen. Praten gaat door middel van een speciaal ontwikkelde software genaamd’ Character Engine AI’.

[gv data=”W0_DPi0PmF0″][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *