Vijf dingen die je moet weten over de LG G3

Render van de LG G3
De Android-vlaggenschepen vliegen ons in de eerste maanden van 2014 om de oren. Toch is er één grote speler die zijn nieuwste wapenfeit nog niet heeft gepresenteerd, maar wel op het punt staat dit te doen. Dit is wat er tot nu toe bekend is over de LG G3.

1. 2K- of QHD-resolutie
Eén van de opmerkelijkste features die de G3 zal kennen is de resolutie van het scherm. Waar Samsung het niet aandurfde om de Samsung Galaxy S5 uit te rusten met een 2K-scherm dat 2560 bij 1440 pixels weergeeft, is LG dat met de G3 wel degelijk van plan op een 5,5 inch paneel. De vraag is of het écht merkbaar voordeel zal bieden ten opzichte van een 1080p-scherm, en of het de batterijduur niet al te nadelig zal beïnvloeden. De enige concurrentie die ze op 2K-gebied krijgen komt van Oppo met de Find7.

2. Snapdragon 800-chipset
Door Ubergizmo gepubliceerde testresultaten van de vermeende LG G3 zouden onthullen dat de telefoon een Snapdragon 801-chipset krijgt, waarmee hij op gelijke voet staat met zijn concurrenten HTC One (M8) en de Samsung Galaxy S5. Een verschil is wel dat de LG G3 niet 2 maar 3GB aan werkgeheugen tot zijn beschikking heeft.

3. Hij komt er natuurlijk in het goud
LG G3 goud
Vingers graag. Wie vindt gouden telefoons mooi? Wij eigenlijk niet. We spreken ook zelden iemand die ze mooi vindt. Toch hebben zowel Samsung, HTC als LG ze in het assortiment sinds Apple de iPhone 5s in een goudachtige champagnetint stak. Bij de LG G3 zal dit ook het geval zijn, zo meldt The Verge vandaag, en heeft de doos van de vlaggenschiptelefoon al in handen gehad.

4. Vingerafdrukscanner-bonanza!
De vingerafdrukscanner is onderhand gemeengoed aan het worden in techland. Nadat Apple hem in de homeknop van de iPhone 5s plaatste, HTC hem in de achterkant van de One Max stak en Samsung het toevoegde aan de Galaxy S5 is het de beurt aan de LG G3. Naar alle waarschijnlijkheid kiest LG ervoor om de scanner aan de achterkant van de telefoon te plaatsen. Daar waar nu al een knoppencluster zit bij de LG G2. Op termijn moeten vier tot vijf telefoons van LG een vingerafdrukscanner krijgen.

5. Presentatie in juni, beschikbaar in juli
De LG G3 stond aanvankelijk gepland voor augustus. Nu de concurrentie echter al in volle vaart telecomwinkels aan het bevoorraden is met high-end Android-telefoons, willen de Koreanen de lancering naar voren halen, zo meldt ZDNet. De presentatie zou in juni moeten plaatsvinden, waarna de telefoon in juli in de winkels komt te liggen.

5 reacties

  1. LG zal nooit meer de top bijbenen . Het kan misschien wel de eerste en snelste zijn met toepassen van laatste technische snufjes .. De naam LG is in de tijd met de Viewty/Choco etc toestellen verkracht

  2. heb momenteel een lg optimus 4 xh hd en krijg volgende week de lg flex. ik zal nooit van me leven een apple of samsung kopen. En als de g3 uit komt zal ik die zeker ook kopen. De specs van de g2 zijn zker goed en die van g3 zullen alleen maar beter worden heb nooit problemen met de 4 x hd. Mij zie je nooit een apple of samsung kopen dat zijn wat mij betreft telefoons voor mensen die alleen maar denken oh ze zijn populiar dan koop ik die ook maar want ik heb geen eigen smaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *