De dunste telefoon ter wereld: 4,75 mm!

De dunste telefoon ter wereld: 4,75 mm!
Waar houdt deze afslankrace op?

De strijd om de dunste telefoon wordt momenteel hard gevoerd. Nog niet zo lang geleden was de Gionee eLife S5.5 de dunste met 5,5 mm. Daarna verbeterden ze hun eigen record met de 5 mm dunne GN9005. Het eveneens Chinese Vivo stoot ze nu van de troon met de introductie van de X5Max. Een telefoon die een dikte heeft van slechts 4,75 mm.

In de dunne behuizing van de Vivo X5Max is een Qualcomm Snapdragon 615 processor gelepeld, ondersteund door 2 GB aan werkgeheugen. De telefoon heeft 16 GB opslagruimte, dat via een Micro SD-kaart kan worden uitgebreid. Het anorexiatoestel draait op Android 4.4.4 KitKat met een stukje eigen software van Vivo, genaamd Funtouch OS 2.0.

Het AMOLED-display heeft een diagonaal van 5,5 inch en beschikt over 1080 bij 1920 pixels. In de achterkant is een 13-megapixel camera geplaatst, voorin heeft de camera een 5 megapixel sensor.

Omgerekend gaat de telefoon zo’n 400 euro kosten.

Nog geen reacties

  1. Deze strijd is nu toch wel klaar… er is nog weinig praktisch mee te winnen onder de 10mm. Mijn auto sleutels zijn dikker, en een pen om nog maar niet te beginnen over mijn portemonnee.

    Wat ik hiermee wil zeggen is dat het dus weinig toevoegt. Tot en met 10mm was dit nog nuttig. Het lijkt mij beter om deze extra vrije ruimte dan te vullen met een grotere batterij of iets dergelijks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *