Volkswagen komt met Segway-concurrent

Volkswagen Segway
En qua prijs is hij in ieder geval concurrerend: hij moet rond de duizend dollar gaan kosten.

Dat is toch geen onredelijke prijs, zou je zeggen – de G1 van Segway kost bijvoorbeeld al 4090 euro. Volkswagen-CEO Martin Winterkorn onthulde het voertuig tijdens een lang interview met de Duitse krant Bild am Sonntag.

De vooralsnog naamloze driewielige elektrische scooter legt bijna 20 kilometer af voordat zijn accu leeg is. In de tweede helft van volgend jaar zou hij al verkrijgbaar moeten zijn. Qua design heeft hij iets weg van de Volkswagen XL1:

Segway Volkswagen Opgevouwen

Veel meer informatie is er nog niet beschikbaar over dit nieuwe voertuig van Volkswagen. Het valt dus nog te bezien of hij beter is dan concurrent Hovertrax, vooralsnog de vetste Segway-die-geen-Segway-is:

[gv data=”zn6sht6j4L0″][/gv]

14 reacties

  1. Mwa, segway’s kunnen op de plaats draaien. De reden waarom ze ingezet kunnen worden in mensenmassa’s en op krappe plekken zoals binnen in gebouwen. Dit is gewoon een traditionele scooter die onhandig is gemaakt 😛

    • @w0o0dy: Mooi om te zien dat je positief bent voor een keer, maar maak er voortaan wel een leesbare zin van. (schrijf foutje hier en daar mag wel hoor, als het maar lekker leest)

      Ik wacht overigens nog op de dag dat jij een keer over iets anders kan reaguren dan over olie bij een vag artikel. Het word namelijk een beetje eentonig.

      OT: Niet echt een elegant geval, zou toch liever de segway van segway willen. Maar VW zal hem wel gaan aanbieden in grote hoeveelheden bij fabrieken etc om personeel te vervoeren. Daar zal die wel goed tot zijn recht komen.

        • @w0o0dy: Zo’n maanbuggy was redelijk vernieuwend, ik heb niet bij de reacties gekeken maar kan me toch goed inbeelden dat je daar ook een olie grap hebt gemaakt.

          Verder is ”iets leuks” redelijk persoonlijk. En dat iemand zijn mening geeft is goed, ook als die hem niet mooi vind. Maar om onder elk artikel wat je niet aan staat, een reactie te plaatsen over olie (Wat overigens echt niet zoveel voor komt als dat hier op het blog doet vermoeden) is wel een beetje flauw.

          Ik ben het overigens wel met je eens dat sommige modellen (niet alleen van vag) op elkaar gaan lijken. Dat heb ik met de 3/5 serie en de C/S klasse ook. Hoewel ik de A6 en A4 makkelijk uit elkaar kan houden, maar misschien is dat omdat ik meer naar audi’s kijk dan naar andere merken.

          Ik wacht met spanning w0o0dy! Stay positive!

    • @w0o0dy:
      Yep, ik zie een hippe rollator, een Segway zie ik er dan weer niet in.
      Past dus prima bij hun doelgroep waar het origineel meer iets is voor de hippere Toyota rijder.

  2. Lijkt me een leuk hebbedingetje en de prijs is heel redelijk. Past zo in de koffer, altijd bij de hand voor een ritje door het stad of langs rustige wegen, kust enz. Een elektrische fiets kost al snel 3000€ + zit je vast aan een draagrek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *