Voor dit horloge koop je ook een Porsche 911

HYT horloge duur
Wat zou jij kiezen?

De Zwitserse horlogefabrikant HYT heeft opnieuw een hydromechanisch uurwerk uitgebracht: de H2 Tradition. Het prijskaartje? Zo’n 175.000 euro. Vergelijkbaar met de prijs van een Porsche 911. Maar goed, daar krijg je ook wat voor. Het horloge heeft een kast van 48,8mm en is afgewerkt met titanium en witgoud. Het glas is gemaakt van saffierglas en het bandje van matblauw alligatorleer. Het klokje is gelimiteerd tot 50 stuks.

Het bijzondere aan het uurwerk is de hydromechanische werking. Want wie wilt er nou nog wijzers? De tijd wordt in de H2 Tradition aangegeven door een blauwe vloeistof. Deze vloeistof wordt in een buisje aangedreven door twee blaasbalgen, waardoor de vloeistof beweegbaar wordt en de correcte tijd aangeeft. Aanschouw dit bijzondere horloge in onderstaande video.

[gv data=”WDQhXTC4bTw”][/gv]

27 reacties

  1. En nu is het afwachten tot de eerste azijnpisser gaat klagen dat dit niet veel te maken heeft met auto’s

    Maar nondeju duur dingske voor iets watje alleen vertelt dat je te laat bent

  2. Eersteklas vakmanschap natuurlijk. Maar blijkbaar is het met horloges net als met auto’s: hoe duurder ze worden, hoe minder geschikt ze zijn voor de taak waar ze eigenlijk voor bedoeld zijn. Hypercars (dus niet de 911 waar het klokkie in het artikel mee wordt vergeleken) zijn niet heel erg geschikt voor het simpele vervoer van A naar B; dit horloge ziet er prachtig uit, maar als je even wilt zien hoe laat het is heb je aan de andere pols nog een simpele Swatch nodig…

  3. Moeilijke vraag!

    De 911 wil ik wel, maar heb ik geen plaats voor. (Geraakt momenteel zelfs moeilijk mijn oprit op).
    Het horloge hoef ik niet. Ik draag die ondingen niet. Maar kan het wel huisvesten als investeringsobject.

    Dus geef me dat horloge maar… Ik koop er later dan wel wat leukers mee dan een 911…

  4. Doe mij maar een Jaeger-lecoultre master grande tradition gyrotourbillon 3. Al ga je dat met een bedrag van 3 nieuwe porkers nog niet redden. Wat mij betreft het mooiste object wat de mens ooit heeft voortgebracht.

  5. Ff gerelateerd aan het berichtje verderop, over de nieuwe Russische verkeersmaatregelen; ik heb voor dit geld liever een leuke Russische meid met blote bollen die me de tijd vertelt als ik dat weten wil… Moet ook een poosje meegaan voor deze centen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *