Voxel8: Deze drone is volledig gemaakt door een 3D-printer

Voxel8-Drone
Deze quadcopter is rechtstreeks uit de 3D-printer komen rollen, met uitzondering van een paar kleine chips.

Dat bepaalde onderdelen van een drone met een 3D-printer vervaardigd worden, hebben we al eens vaker gezien. Het bedrijf Voxel8 is echter bijzonder, omdat het haast geen andere onderdelen meer nodig heeft om de quadcopter te laten vliegen.

Zilveren inkt
Om de elektronische onderdelen in de drone te printen wordt een speciale zilveren inkt gebruikt, die als verbindingen voor de chip fungeert. Er werd eerst voor het goedkopere koper gekozen, maar de hitte die ontstond tijdens het printen, zorgde al snel voor problemen die bij zilver niet ontstaan. De speciale printer die ze hiervoor ontwierpen kun je op ieder moment pauzeren, zodat je op het juiste moment de chip erin kunt leggen, die vervolgens weer netjes weggewerkt wordt.

Voxel8-USB

Het bijbehorende softwareprogramma maakt het voor ontwerpers mogelijk om allerlei gekke vormen te gebruiken, niet alleen voor drones. Hierdoor moet het gemakkelijker worden voor bedrijven om razendsnel met een werkend prototype op de proppen te komen. Kijk bijvoorbeeld maar naar bovenstaande geprinte USB-stick, naast een ‘ouderwets’ exemplaar.

De uiteindelijke printer die voor 8.999 dollar te koop is, moet over een aantal maanden verschijnen. In onderstaande video kun je goed zien hoe deze vernieuwende printer in zijn werk gaat, en hoe de zojuist geprinte drone opstijgt.

[gv data=”zbm2SSql8V8″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *