VVD wil dat Politie Den Haag drones inzet bij overlast

VVD wil dat Politie Den Haag drones inzet bij overlast
In de Haagsche Schilderswijk is de grens tussen gezellige drukte en overlast niet voor iedereen even duidelijk. Als het aan de VVD ligt mag de politie dit vanaf de lucht gaan bepalen.

Het inzetten van politiehelikopters is duur en tijdrovend. Volgens de VVD kan het goedkoper en efficiƫnter met drones. Vanuit een wijkkantoor of eventueel vanuit de achterbank van een politiewagen zijn plekken van overlast of criminaliteit via drones sneller, makkelijker en goedkoper te bereiken.

D66-kamerlid Gerard Schouw vindt het inzetten van drones te snel gaan. Het preventief gebruik van drones zou tot inbreuk van privay kunnen leiden en veel onrust teweegbrengen bij burgers. Ook twijfelt hij over de omgang met de vergaarde informatie.

VVD-lijsttrekker Boudewijn Revis zegt dat het niet de bedoeling is dat de drones 24 uur per dag boven Den Haag hangen. Hij wil de drones gericht inzetten bij meldingen van overvallen, inbraken en overlast.

Nog geen reacties

  1. Deze man is VVD lijsttrekker? Kan deze nog snel voor de verkiezingen een opfriscursus liberaliteit krijgen? Waar ze hem uitleggen dat liberaliteit staat voor vrijheid van het individu, voor weinig overheidsbemoeienis, voor respect van privacy van iedereen. Dat het dus niet uitmaakt of je in de Schilderswijk of in Wassenaar woont. Drones hebben niks te zoeken in de bebouwde kom. Dat zou het standpunt van een liberaal moeten zijn!

    • @mashell: Het idee is dat de herrie makende helicopter vervangen wordt door deze drones. Dus het is of gefilmd worden en herrie, of gefilmd worden zonder herrie. Ik bedoel die Helicopter is waarschijnlijk ook al bijna nooit ndoig, wanneer hij toch ingezet word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *