WK 2018 volledig te bekijken in 4K-resolutie

Waarom eist voetballegende Pelé 30 miljoen van Samsung?

WK 2018 volledig te bekijken in 4K-resolutie


Voetbalicoon Pelé sleept Samsung voor de rechter, want de 75-jarige Braziliaan is niet te spreken over de handelswijze van het bedrijf.

Pelé claimt dat Samsung een lookalike van hem gebruikt heeft in een paginagrote advertentie voor UHD TV’s. Volgens Reuters diende Pelé eerder deze maand een aanklacht in, omdat de Zuid-Koreanen bewust misbruik zouden maken van de gelijkenis tussen het model en de voormalig profvoetballer.

Waarom eist voetballegende Pelé 30 miljoen van Samsung?

De Braziliaan wordt in de advertentie niet bij naam genoemd, maar op de televisie is wel een voetballer te zien die de scissors-kick uitvoert. Je raadt het al: juist Pelé gebruikte deze beweging vaak. Opvallend genoeg probeerde Samsung in 2013 nog een samenwerking aan te gaan met Pelé, maar het bedrijf trok zich op het laatste moment terug.

De advocaten van Pelé stellen dat klanten bewust op het verkeerde been worden gezet, terwijl de waarde van de commerciële activiteiten van de voetballer onderuit gehaald wordt. Hij verdiende in 2014 (rondom het WK Voetbal in Brazilië) in totaal 25 miljoen dollar met zijn werk voor Subway, Volkswagen en Santander.

Pelé wordt bijgestaan door Frederick Sperling en eist 30 miljoen dollar van Samsung. Sperling slaagde er eerder al in om 8,9 miljoen dollar binnen te halen voor Michael Jordan, die met ongevraagd met naam en foto in een reclame voor een supermarkt te zien was.

2 reacties

  1. Z’n commercieel manager eist dit ja, gok dat Pele ’t niks boeit 😛
    Maar wel terecht, als celeb moet je de grote bedrijven pakken waar je ze pakken kunt, ik zou ’t ook doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *