Whatsapp stopt support Blackberry en andere oude meuk

Whatsapp on Blackberry
Gebruik jij Whatsapp op je Blackberry of een ander verouderd mobiel besturingssysteem, dan adviseert de chatdienst je om dit jaar te upgraden naar een modern toestel met Android, iOS of Windows Phone.

Whatsapp dat alweer zeven jaar bestaat heeft een enorme groei meegemaakt en telt momenteel zo’n 1 miljard actieve gebruikers. Toen Whatsapp in 2009 begon werd de markt van mobiele telefoons voor 70% gedomineerd door toestellen van Blackberry en Nokia. Tijden zijn veranderd, want vandaag de dag is 99,5% van de toestellen een Android, iOS of Windows toestel. Whatsapp vindt het dus niet langer interessant om de oude besturingssystemen te blijven ondersteunen.

Eind dit jaar stop Whatsapp met het ondersteunen van de volgende besturingssystemen:

  • BlackBerry, including BlackBerry 10
  • Nokia S40
  • Nokia Symbian S60
  • Android 2.1 and Android 2.2
  • Windows Phone 7.1

Whatsapp schrijft in een blog het dat een moeilijk besluit was. Helaas bieden de oude platforms onvoldoende mogelijkheden voor de toekomst.

While these mobile devices have been an important part of our story, they don’t offer the kind of capabilities we need to expand our app’s features in the future. This was a tough decision for us to make, but the right one in order to give people better ways to keep in touch with friends, family, and loved ones using WhatsApp.

Dus nostalgische gevoelens opzij en upgraden luidt het devies!

8 reacties

    • @dragonforce: Op alle BlackBerry 10 apparaten draait de android versie van whatsapp ook prima. Grootste nadeel is daar de veiligheid, hij draait op de dalvik kernel, die wat gevoeliger is voor exploits dan BlackBerry’s eigen QNX.

  1. @toyotafortuner: Een Torch?! Man, het is ondertussen 2016 he! Ik heb na mijn Torch ondertussen iets van 5 telefoons gesleten. Kan me niet eens meer voor de geest halen hoe dat ding was zo lang geleden is het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *