Windows 10 flipt bij meer dan 512 geïnstalleerde apps

Het startmenu van Windows 10 is nog een beetje buggy
Mocht je van plan zijn honderden apps te installeren, dan doe je er goed aan Windows 10 nog even te laten liggen. Installeer je namelijk meer dan 512 programma’s, dan raakt de boel behoorlijk overstuur.

Het startmenu is terug van weggeweest in Windows 10. Je kunt er bijvoorbeeld eenvoudig door je programma’s bladeren of ze opzoeken via de zoekbalk. Microsoft is echter één dingetje vergeten: anno 2015 zou het best eens kunnen dat Windows-gebruikers meer dan 512 applicaties installeren.

Dat heeft behoorlijke gevolgen als je daadwerkelijk zoveel applicaties op je computer hebt staan, want meerdere gebruikers melden dat ze na een herstart alle snelkoppelingen in het startmenu kwijt zijn. Deze blijken vervolgens met geen mogelijkheid meer terug te halen, want ook het terugbrengen van het aantal apps mag niet baten.

Microsoft heeft al laten weten dat een update aanstaande is, dus het zal niet lang meer duren voor je Windows 10 weer veilig kunt gebruiken.

10 reacties

  1. Mensen, wees toch eens niet zo naief en denk na …
    Installeer een nieuw systeem/OS/update of wat dan ook pas maanden na release !
    Het maakt niet uit wat het is, windows, android, IOS, whatever .. Er zijn ALTIJD maar dan ook ALTIJD hickups in het begin waardoor de gebruiker vrijwel altijd hinder ondervind en het gevoel van vooruitgang niet altijd aanwezig is.

    Als je Window10 wilt draaien dan draai je nu W7 of Zelfs W8/8.1 en dat draait op dit moment prima. Laat dat ff lekker zo en kijk medio de kerst weer eens verder.

      • @jeroen92: Nee hoor, er zijnaltijd mensen die altijd direct het nieuwste moeten hebben en die tijd niet kunnen wachten. Dit zorgt tevens voor de grote problemen mbt servers die altijd ontstaan als de halve wereld in dezelfde periode de updates wilt hebben.

        We zien dit bij Samsung bijv. die brengen updates uit in een bepaald land en de tijd tussen de andere landen is soms wel weken, dit creeert tijd om de problemen die toch nog aan het licht komen op te lossen en uit te brengen in de andere releases.

        • @turbobrick: Microsoft heeft al maatregelen getroffen m.b.t. server problemen door mensen een download te laten reserveren. Hierdoor zijn zij er al enigszins op drukte voorbereid.

          Wat Samsung doet met hun updates is ook op zich te doen, maar gebruikers voelen zich dan ook achtergesteld. Bijvoorbeeld de Xbox One release waar sommige potentiële gebruikers een jaar op moesten wachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *