Wolfgang AT-AS55HD bij de Aldi voor €279

Wolfgang AT-AS55HD
Er ligt binnenkort weer een krachtpatser van Wolfgang in de Aldi-schappen. De budgetsupermarkt heeft de telefoon nog niet officieel aangekondigd, maar Apparata heeft alvast de eerste info.

Wolfgang wist in de afgelopen jaren naam te maken als dé aanbieder van goedkope telefoons die je niet via een omweg uit China hoefde te halen. Ze worden steevast verkocht via het Aldi-netwerk, en dat werkt. Smartphones van 100 of 120 euro zijn er geen uitzondering, waardoor er geheid rijen voor de winkeldeur staan als er weer een Wolfgang in de verkoop gaat.

Van low-end naar high-end

Wolfgang is echter niet meer alleen in het budgetsegment. Ook de bekendere fabrikanten bieden ‘goedkope’ smartphones aan. Tegenwoordig heb je immers al een Motorola Moto G voor €170 euro, met een 4,5-inch HD-scherm en een quadcore processor. Het usp van Wolfgang vervalt daarmee enigszins. We zien daarom dat het merk van Chinese origine opschuift naar het hogere segment. Met de Wolfgang AT-AS45qHD voor €200 en de Wolfgang AT-AS50SE voor €339 doen ze steeds vaker een gooi naar een plek in het midden- en hoge segment.

Met de nieuwe AT-AS55HD gaan ze opnieuw die kant op. De telefoon kost €279 en daarvoor krijg je een toestel met een 5,5 inch full HD scherm (1920×1080). De Wolfgang draait op Android 4.2 en wordt aangedreven door een quadcore Cortex A7-processor van MediaTek, die zijn werk doet op een kloksnelheid van 1,7GHz. Hij heeft 2GB aan werkgeheugen en 8GB opslagruimte. Het vierkante design van de 8 mm dikke telefoon doet ietwat denken aan de Xperia Z1 en Z2 van Sony. In de achertijze is een 13 megapixel camera geplaatst en de accu heeft een capaciteit van 2500mAh. Zoals alle andere Wolfgang kunnen er twee simkaarten in.

We hebben vernomen dat de telefoon volgende week woensdag in de verkoop gaat. Hij wordt geleverd met een hoesje en een stylus.

SpecificatiesWolfgang AT-AS55HD
Display5,5 inch, 1920 bij 1080 pixels
BesturingssysteemAndroid 4.2 (Jelly Bean)
Werkgeheugen 2GB
Opslagruimte8GB
GeheugenkaartmicroSD tot 32GB
BluetoothBluetooth 4.0
Camera v/a2MP/13MP
Dual-sim2 micro-SIM kaarten
Prijs€279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *