Xiaomi onthult Redmi Note 3

Redmi Note 3
Alle details van dit zeer betaalbare toestel zijn bekendgemaakt. Ga jij er eentje bestellen?

Een vingerafdrukscanner, zeer capabele batterij van 4000mAH en een Helio X10 chip zijn de opvallendste specs van deze smartphone, die in eerste instantie in China zal uitkomen. De Redmi Note 3 is verder voorzien van een 13 en een 5 megapixel-camera en weegt 164 gram. 2GB RAM/16GB zou je omgerekend 132 euro kosten, 3GB RAM/32GB heb je al voor 162 euro in huis.

De vingerafdrukscanner is de interessantste feature. Nieuw of uniek is het natuurlijk allerminst, maar Xiaomi heeft grootse plannen op het gebied van contactloos betalen. Met de sensor kun je de telefoon zonder pincode ontgrendelen, maar ook gebruikmaken van de in juli gelanceerde dienst Mi Wallet. Aangezien er vorig jaar 60 miljoen toestellen in China over de toonbank gingen en er nu gemikt wordt op rond de 80 miljoen, kan dat een enorm effect op de ontwikkeling van mobiel betalen hebben. Misschien is het dus geen toeval dat Apple Pay een paar uur vóór het launch-event bekendmaakte komende februari in China te willen starten…

Tijdens het speciale event van Xiaomi was er ook aandacht voor een nieuwe tablet, de Mi Pad 2. Deze is voorzien van een Intel Atom X5-Z8500 processor, Intel Atom 64-bit CPU, 7.9-inch display, 8- en 5-megapixel camera’s en een 6190mAh-batterij.

Een release van de Redmi Note 3 in Europa is onwaarschijnlijk, maar probeer het eens hier, hier of hier.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *