Zelfs kinderen kunnen nu een eigen computer bouwen

Kano-Kindercomputer
Het is een kwestie van tijd totdat de volgende generatie nerds ons inhaalt. Dankzij deze succesvolle startup komt dit moment ineens wel heel dichtbij.

Kano is een nieuw computerbedrijf dat zich focust op kinderen. Het bedrijf levert echter geen kinderachtige babycomputertjes af, maar laat kinderen het zelf uitzoeken hoe ze een PC in elkaar moeten zetten. Het hele idee erachter is dat kinderen op deze manier leren hoe ze met computers om moeten gaan, en hoe ze werken.

Succesvolle Kickstarter
De Kickstarter die ze vorig jaar begonnen, bleek al snel een groot succes te zijn. Nu is het moment dus daar om zelf een exemplaar te bestellen, dat verder is uitgebreid en inmiddels al naar talloze landen over de hele wereld verscheept is.

Kano-Box

Een nieuwe set voor 150 euro levert de simpele bouwstenen die nodig zijn om een werkende PC op te bouwen. Door punten te verdienen voor iedere stap die je volbrengt, is er bovendien een spelelement aan toegevoegd. Kano kwam op het idee van deze blokken-PC, toen de zoon van de baas om een computer vroeg die net zo simpel te bouwen is als LEGO.

Verwacht natuurlijk geen supercomputer voor 150 euro, maar nadat je de basiselementen in elkaar hebt gezet, word je binnen de kortste keren al begroet door een Linuxscherm. Bovendien is de computer goed genoeg om games als Minecraft te kunnen draaien, en kun je er probleemloos mee internetten.

Alleen voor kinderen?
De Kano-PC richt zich specifiek op kinderen die tussen de 6 en 14 jaar oud zijn, maar zeg nu zelf: onderstaande video ziet er ook voor volwassenen nog best tof uit, toch? Bestel je eigen Kano hier.

[gv data=”iNc6NRX2JG4″][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *