Zo gaan universiteiten om met digitaal spieken

Spieken Surveillant
Smartwatches schijnen daar bij uitstek geschikt voor te zijn.

Eerder werd al bekend dat de meer dan 30.000 studenten van de Hogeschool Rotterdam geen horloge mochten dragen. Maar internationaal maken universiteiten korte metten met de smartwatches. In Australiƫ hebben New South Wales (UNSW) en La Trobe University de toestellen onlangs geband, in Groot-Brittaniƫ hebben de meeste universiteiten inmiddels regels opgesteld en in Amerika zijn de horloges uitgelosten van de GRE, de examens die toegang geven tot Grad-school.

Sommige universiteiten gaan nog een stap verder. In de Chinese provincie Luoyang bijvoorbeeld worden studenten die meedoen aan het National College Entrance Exam bespiedt met een drone.

De tijden waarin je een wiskundige vergelijking op je handpalm schreef zijn dan ook definitief voorbij:

Spieken Shirt China

Nog geen reacties

  1. Zou er nog zoveel gespiekt worden dan? Ingewikkelde spiek plannen zoals bij het plaatje snap ik niet, dat systeem maken kost waarschijnlijk meer tijd dan gewoon leren.

    Wat ik zelf altijd doe met afkortingen/formules die ik lastig kan onthouden is van te voren snel even in mijn boek kijken en daarna ze rechtsboven op je blad zetten. Dan heb je je formules maar is het geen spieken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *