Zo kijk je virtueel in de grootste vulkaan van Europa

Zo kijk je virtueel in de grootste vulkaan van Europa
Google maakte het met Street View al mogelijk om vulkanen in Hawaii, Oregon, Arizona en Japan van dichtbij te bekijken, maar ook de Etna is nu virtueel te bewonderen.

De Etna is de grootste vulkaan van Europa, dus Google heeft er wel even werk aan gehad om ‘m helemaal in beeld te brengen. De vulkaan is bijna 3.000 meter hoog, maar ook de lagere kraters zijn te bekijken via Street View. De Etna is overigens nog steeds actief, dus het Street View-team heeft ongetwijfeld de nodige lava om de oren gekregen. Zij legden de berg namelijk lopend vast.

Zo kijk je virtueel in de grootste vulkaan van Europa

Google viert met het vastleggen van de Etna dat de vulkaan op 21 juni twee jaar onderdeel uitmaakt van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Mocht je willen zien waarom de Etna bijzonder genoeg is om die lijst te halen, dan kun je ‘m hier checken op Google Maps.

Eén reactie

  1. “het Street View-team heeft ongetwijfeld de nodige lava om de oren gekregen”? Duidelijk nog nooit bij de Etna geweest, Jordy? Er gaan gewoon toeristen-busjes en wandelingen omhoog hoor, tot bij de krater.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *