How-to: zonder wachtwoord in een iPhone 6s komen

iPhone 6s
Zonder een wachtwoord bij de fotos en contactenlijst op een iPhone 6s komen? Zo krijg je het voor elkaar – en zo bescherm je je eigen toestel.

Omdat de methode gebruik maakt van 3D Touch werkt hij alleen de op 6s en 6s Plus. Waarbij moet worden aangetekend dat het niet netjes is om in te breken op het toestel van een ander.

Wachtwoordscherm omzeilen:

Stap 1: Zet het toestel op slot.

Stap 2: Roep Siri op en zeg Zoek op Twitter

Stap 3: Als Siri vraagt waar ze op moet zoeken antwoord je met: at sign Yahoo.com (of een andere bekende domeinnaam van een e-mailservice. Het is de bedoeling een tweet op het scherm te krijgen waarin een werkend e-mailadres wordt genoemd)

Stap 4: Druk op een dergelijke tweet

Stap 5: Doe een 3D-Touch-tap op het e-mailadres

Stap 6: Kies Create New Contact/Foto toevoegen en je kunt de fotos op het toestel zien. De contactenlijst tover je tevoorschijn met Add to existing contact.

Jezelf beschermen doe je zo:

De eenvoudigste manier om je fotos tegen deze methode te beschermen is om Siri de toegang tot fotos te ontzeggen. Dat doe je via Settings>Privacy/Fotos>Siri.

Je contactenlijst is daarmee echter nog niet veilig. Daarvoor zul je, totdat Apple hier wellicht iets op verzint, Siri moeten uitschakelen op het vergrendelscherm. Dat doe je via Instellingen/Touch ID & Wachtwoord/Siri uitschakelen onder Allow access when locked.

Bij eerdere versies van iOS waren er trouwens ook dit soort methoden om voorbij het vergrendelscherm te komen. Android-toestellen hebben ook wel eens vergelijkbare zwakke plekken.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *