Zo schiet je een flesje water 800 meter de lucht in

Deze raket op water haalde 830 meter
Een flesje water meer dan 800 meter de lucht in schieten zonder explosieven of brandstof, dat is zo goed als onmogelijk. Toch?

Nee, toch niet, zo bewezen onderzoekers van de University of Cape Town onlangs. Zij hebben hun waterfles-raket namelijk 830 meter de lucht in geschoten en zijn daarmee nu officieel wereldrecordhouder, want in 2007 haalde de Amerikaanse concurrent ‘slechts’ 623 meter.

Bij de recordpoging werd niets anders dan water, lucht en heel, heel veel druk gebruikt. De raket was zo’n 2,5 meter lang, maar woog bijna niets, omdat er gebruik werd gemaakt van koolstofvezel. Bij de lancering kwam vervolgens genoeg kracht vrij om een kleine auto van de grond de krijgen en binnen een halve seconde bereikte de raket zijn topsnelheid: 550 kilometer per uur.

Ter info: de actie in onderstaande video begint pas na zo’n 11 minuten.

[gv data=”qPXoqtPevVw”][/gv]

2 reacties

    • @Ikke_ferrari: modelraket hobby is een zeer leuke hobby. Je kunt gebruik maken van raketten met vaste brandstof, of zoals in dit geval een waterraket.
      Wat het leuke ervan is? iets bouwen dat daarna gelanceerd kan worden. Hoe zorg je voor een stabiele vlucht? hoe kun je zo hoog mogelijk komen?

      Kijk eens bij de DRRA, de modelraketvereniging van Nederland: http://www.dra.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *