Zo speel je gitaar zonder het te kunnen

Chordelia
Dankzij dit apparaatje komt beheersing van de gitaar voor iedereen binnen handbereik.

De Chordelia, een uitvinding van YouTube-gebruiker WayOutWest, is een houten geval dat je om de hals van je gitaar plaatst. Via vijf verschillende houten hendels kun je de verschillende snaren triggeren. Dat gaat een stuk makkelijker dan proberen ze je met je eigen vingers in te drukken. Handig dus als je fysiek niet in staat bent op de normale manier gitaar te spelen, of als je wilt oefenen en de juiste plaatsing van je vingers nog niet helemaal door hebt.

De apparaatjes worden één voor één gemaakt door hem en zijn vrouw in hun huis in Ierland. Bekijk de (toegegeven, weinig flitsende) demo hieronder en koop er eventueel een hier:

[gv data=”n5gtluPTPq4″][/gv]

Zie ook: AirJamz: dit polsbandje laat je écht luchtgitaar spelen.

Eén reactie

  1. Hahaha, wat een bullshit product. XD En wat een loser is het ook: “I tried to learn the guitar, but actually all this business is really tricky. So I gave up.” Met zo’n instelling kom je toch nergens?

    Ja, beginnen met gitaar spelen is lastig, maar echt niet onmogelijk. Met zo’n ding om je hals heb je geen vrijheid. Het zijn alleen maar de 5 basis akkoorden en variaties er tussen kan je vergeten, ook losse noten dus. Daarnaast moet je ook ritme met je rechterhand houden, dus je zult niet zomaar “gitaar kunnen spelen.” En die prijs: €225… 😐 OF je gaat even een week of twee er voor zitten en werken aan de basis akkoorden en wordt daarna alleen maar beter en beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *