Zo ziet een huis op Mars er uit

Queen-B
Een competitie om een huis op Mars te ontwerpen, geeft een interessant kijkje in de toekomst. Bel jij de verhuiswagen alvast?

Voor de Thingiverse Mars Based Challenge van NASA JPL en Makerbot werden verschillende schaalmodellen gemaakt van het huis van de toekomst op de rode planeet. De vraag is natuurlijk of we überhaupt kunnen leven op Mars, maar als dit het geval is, hebben we in ieder geval al een knus onderkomen.

Aan de uitdaging zaten een paar regels verbonden: al het materiaal moet op Mars te vinden, of te transporteren vanaf de aarde zijn en het complete design moet uit een 3D printer kunnen komen. Dit leverde 228 inzendingen op, waarvan je de drie beste hieronder kunt bekijken.

QueenB
Queen B
De eerste plaats ging naar Noah Hornberger, die met dit honingraatdesign een huis ontwierp dat gemakkelijk aan te passen is. De zogenaamde Queen B bevat tien zeshoekige kamers die om een centrale woonkamer gebouwd zijn. De buitenkant is gemaakt van lege uraniumpanelen, om mensen te beschermen tegen de straling. Warm water dat door een chemische reactor opgewarmd wordt, stroomt door pijpen in de muren om de bewoners warm te houden.

Martian-Pyramid
Martian Pyramid
Deze piramide is door het driehoekige design behoorlijk stevig, en is speciaal gebouwd om mensen van al hun behoeftes te voorzien. Zo is het mogelijk om binnenshuis eten te verbouwen, terwijl zonnepanelen de nodige energie opwekken en een waterreservoir voor genoeg drinkwater zorgt. De Martian Pyramid van Valcrow was goed voor een zilveren plak in de competitie.

Acropolis
Mars Acropolis
De Mars Acropolis is gebaseerd op de Griekse Acropolis, en bestaat daarom uit drie verschillende lagen. Aan de hoge muur lijk je hier het veiligst te zitten als Marsmannetjes kennis met je komen maken. Binnen de muren staan drie kassen om voedsel te verbouwen en zuurstof op te wekken, dat later in speciale zuurstoftanks opgeslagen kan worden. Een grote watertoren bovenop het gebouw vangt al het verdampte water van de planeet op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *