Zo zorgt IKEA ervoor dat je niet met je telefoon aan tafel zit

IKEA
Dit artikel delen met iedereen die deze gewoonte heeft!

Sommige noemen het een nare gewoonte of ronduit asociaal, met je telefoon aan tafel zitten tijdens het eten. Ik moet toegeven dat ik mijzelf er ook vaak schuldig aan maak. IKEA maakt korte metten met deze smartphone-tik.

In Taiwan wordt je namelijk op een creatieve manier verplicht om je telefoon op te bergen in de IKEA-restaurants in het land. Zoals vaker gebruikelijk in de Chinese cultuur, wordt het eten geserveerd met pan en al om de boel warm te houden. De meubelgigant heeft de tafel voorzien van een extra foefje. Het fonduestel komt namelijk omhoog, waardoor de aanwezigen hun telefoon moeten verbergen in de vrijgekomen ruimte. Vervolgens kan de maaltijd beginnen.

Het slimme systeem detecteert de aanwezige telefoons en zorgt dat het eten zal koken en op temperatuur blijft. Wie zijn telefoon weghaalt zorgt er tevens voor dat de pan van minder warmte wordt voorzien. Hierdoor ben je min of meer verplicht je smartphone met rust te laten. Winning!

[gv data=”3qw7Gigsctk”][/gv]

Eén reactie

  1. wel klote voor de mensen zonder telefoon, of mensen die hem vergeten…

    leuk idee, maar ik heb t gevoel dat ik dan mn eten wel koud laat worden. mn telefoon onder een kookding, geen denken aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *