Zucht: bouwt Snapchat eigen Android smartphone?

Snapchat toestel concept
Blijkbaar is een applicatie alleen niet goed genoeg meer.

Een tijdje geleden koos moederbedrijf Snap Inc. van de applicatie Snapchat ervoor om haar langverwachte entree op de beursgang te maken, waar het voor 3 miljard dollar in aandelen aanbiedt. De volgende stap van Snap Inc. lijkt nu in de hardware plaats te gaan vinden.

Aangezien het bedrijf vrij recent meldde dat Android vanaf nu meer aandacht krijgt dan de iOS-software, is het dankzij de combinatie van deze 2 geruchten niet gek om te bedenken dat het bedrijf binnenkort met een Android-smartphone op de proppen komt. Mediakix besloot de stoute schoenen aan te trekken en met een wel heel apart concept te komen voor een Snapchat-smartphone.

Een van de meest belangrijke, zo niet de belangrijkste feature, is natuurlijk de camera. Mediakix heeft haar concept uitgerust met een selfiecamera én speciale 360 graden-camera die samenwerkt met Snapchat Spectacles. Naast speciale shutter-knoppen moet het ook mogelijk zijn om met de volumeknoppen door de filters heen te scrollen.

Toestelfeatures

Ook suggereert Mediakix in haar concept dat het mogelijk wordt om allerlei Snapchat-notificaties vanuit het vergrendelscherm te bekijken, content te delen van andere applicaties via Snapchat en op een makkelijkere manier Snapchat-content kunt ontdekken en bekijken.

Hoewel het concept er natuurlijk leuk uitziet op papier, worden we niet echt warm van het idee om met een speciale Snapchat-smartphone rond te lopen. Zeker wanneer het toestel net zo slecht werkt als de Android-app zelf, houden wij voorlopig nog even de boot af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *