Met deze airco bespaar je veel geld

Met deze airco bespaar je veel geld
En dat kun je wel gebruiken met deze hitte.

Het is warm en dan is er niets zo lekker als een verfrissend koel windje. Een ventilator geeft niet altijd de gewenste koele wind en een airco kost veel energie en dus geld. Wat doe je dan?

Mistbox is een apparaat dat je vastmaakt aan je eigen airco in een paar minuten. Het apparaat leert je gewoonten aan en probeert hiermee zoveel mogelijk energie te besparen. De Mistbox werkt zonder draden en heeft speciale sensors zodat hij altijd weet of de airco wel of niet in gebruik is.

De Mistbox werkt op een turbinegenerator, die je op de airco plaatst. Wanneer je de airco aanzet, gaat Mistbox dus ook aan. Het apparaatje produceert dan een dunne mist, doordat hij is aangesloten aan het water, die je airco meteen kan opnemen.

Je kunt je verbruik met de Mistbox app controleren en zo ook je besparingen in de gaten houden. Mistbox maakt gebruikt van een mobiele data verbinding en het zal in principe nooit mogelijk moeten zijn dat je geen verbinding kunt maken.

Je kunt je eigen Mistbox nu kopen op Kickstarter. Prijzen beginnen bij $10, die je elke maand moet betalen. Je kunt ook kiezen om meteen $99 te betalen. Voor beide prijzen krijg je een Mistbox, ongelimiteerde vervanging van de waterfilters, mobiele data verbinding en levenslange garantie.

4 reacties

  1. Leuk voor in de tuin, maar lijkt me binnen meestal een slecht idee. Daar waar een ‘echte’ airco de lucht ontvochtigt, voegt deze juist vocht toe.
    Daarnaast moet je hem aansluiting op de waterleiding (of tuinslang), niet echt handig dus.

    • @mmbderksen: Dit is om te bevestigen aan de buitenunit van de airco. De waterdamp dient ervoor om de efficientie van de condensator naar een hoger niveau te brengen en de airco dus minder stroom verbruikt. Hetzelfde truucje gebruiken ze ook wel eens bij intercoolers van auto’s.

      Wel vreemd dat ze ‘completely off the grid’ noemen wat je zit idd wel nog vast aan een waterleiding…

  2. Het constant bevochtigen van de condensor zal leiden tot versnelde corrosie en verkalking van de condensor. Hierdoor zal het gewonnen rendement snel verdwenen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *