Teardown! Dit is de binnenkant van de OnePlus 5

OnePlus 5
Hoe de smartphone eruitziet en wat de specs zijn weten we inmiddels wel. Hoe zit het met het technische aspect van de OnePlus 5?

Steeds meer moderne smartphones kunnen tegen een spatje water, of kunnen zelfs koppie onder. Dit betekent dat de boel goed in elkaar moet steken. Als sommige onderdelen in contact komen met water is het namelijk einde verhaal. Wat dat betreft is OnePlus nog van de oude garde. De OnePlus 5 is niet waterproof. Brengt dit een voordeel met zich mee?

Als een smartphone niet bestand is tegen water dan kan het zijn dat sommige onderdelen makkelijker zijn te vervangen. Vergis je echter niet in de OnePlus 5. MyFixGuide concludeert na een ontleding dat de nieuwe smartphone uit China verre van makkelijk valt te repareren. Zo kun je de USB-C kabelaansluiting per ongeluk slopen als je de achterkant van de smartphone wil verwijderen. Ook is de dochterkaart gevoelig door het gebruik het lijm.

Het moederbord is volgens de techneuten wel eenvoudig los te krijgen. De chips van het moederbord zijn echter weer moeilijk bereikbaar. De cameramodule is ook geen pain in the ass, al moet je wel voorzichtig zijn en niet teveel kracht gebruiken.

De site concludeert dat de OnePlus 5 behoorlijk lastig valt te repareren als doe-het-zelver. Is er iets mis met het toestel dan doe je er wellicht beter aan om een reparatieboer op te zoeken om erger te voorkomen.

OnePlus

Eén reactie

  1. Als ik de foto’s zo zie lijkt het net zo gemakkelijk als een One. Oke, er zitten wel wat onderdelen vast geplakt, maar met een beetje beleid krijg je die wel los. Schermpje vervangen? Gewoon complete voorkant kopen en de rest overprikken, dat was de beste optie bij de One, klaar voor 25 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *