HTC irriteert gebruikers met advertenties boven toetsenbord

HTC irriteert gebruikers met advertenties boven toetsenbord
Als HTC-gebruiker heb je het misschien al gemerkt: je toetsenbord is plotseling voorzien van advertenties. Behoorlijk irritant, maar je kan er wat aan doen.

Er verschenen dit weekend meerdere berichten van HTC 10-gebruikers die zich mateloos irriteerden aan advertenties die aan de bovenzijde van het toetsenbord tevoorschijn kwamen. De advertenties komen van Google Adwords, maar het is nog niet duidelijk waarom dit gebeurd.

HTC irriteert gebruikers met advertenties boven toetsenbord

Vooralsnog heeft de fabrikant niets laten horen en dat wordt ze behoorlijk kwalijk genomen. Op Reddit laten veel HTC-gebruikers weten dat ze in eerste instantie aan malware dachten, tot ze erachter kwamen dat HTC de advertenties bewust heeft toegevoegd.

Of de advertenties gekoppeld zijn aan het typgedrag van de betreffende gebruiker is nog niet bekend. De enige manier om van de advertenties af te komen, is om een ander toetsenbord te installeren via de Google Play Store.

3 reacties

  1. Het is alsof het bestuur van HTC 2 jaar geleden ineens het boek “hoe richt ik mijn bedrijf in 3 jaar effectief volledig ten gronde” te pakken hebben gekregen en ’t netjes aan het volgen zijn. Het moet toch niet gekker worden…

    • @g84268: volgens mij zijn ze inmiddels al bij deel 2 uit de serie, want eigenlijk gooiden ze hun reputatie al te grabbel vanaf het moment dat ze besloten om ‘support’, en dan met name voor de telefoons die niet tot de flagships behoren, te beëindigen.

  2. Het blijkt (ten tijden dat dit artikel geschreven is was dit al duidelijk) dat de leverancier van het keyboard hier achter zit. HTC heeft namelijk het keyboard van Touchpal gebruikt in de HTC10 rom en Touchpal is gestart met het tonen van reclame.

    Een ander keyboard installeren lost alles (voor nu) op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *